נקודה
המעורר, הנוער העובד והלומד, זוכרים את הרצח, נאבקים על הדמוקרטיה, פעילות חינוכית, פעילות ציבורית

לגעת בשבר

28 באוקטובר 2015

20 שנה לרצח יצחק רבין ז"ל – 30 אוהלי זכור יוקמו ברחבי הארץ תחת הכותרת

"איזו מדינת ישראל אנחנו רוצים?"

השנה נציין 20 שנה להירצחו של ראש הממשלה ושר הביטחון לשעבר, יצחק רבין ז"ל בעצרת מרכזית שתיערך ביום שבת, ה-31.10, במעמד נשיא המדינה, ראובן (רובי) ריבלין ונשיא ארה"ב לשעבר, ביל קלינטון. האירוע הלאומי יצוין בעצרת זיכרון מרכזית המאורגנת על ידי קואליציית "זוכרים את הרצח, נאבקים על הדמוקרטיה", בהובלת תנועות הנוער, שהחלה לארגן את עצרת הזיכרון מאז העצרת ה-17. במרכז העצרת עומד המאבק על הדמוקרטיה והניסיון להציב את הרצח כתמרור אזהרה והניסיון להקים מרכז ציוני, יהודי ודמוקרטי פעיל. העצרת פתחה את שעריה לקהלים חדשים שלא הגיעו לכיכר לפני ומגיעים אליה חילונים ודתיים, יהודים וערבים, אנשי שמאל וימין, בני נוער, צעירים ומבוגרים.
תנועת דרור ישראל "אוהל זכור" - באר שבע
תנועת דרור ישראל "אוהל זכור" – באר שבע
מפעל אוהלי הזכור הינו מפעל הנצחה עממי גדול, הכולל 30 אוהלי זיכרון שיוקמו במרכזי הערים ולראשונה השנה, יוקמו אוהלים גם במוסדות ההשכלה הגבוהה. האוהל המרכזי בכיכר רבין בת"א יחל לפעול היום, ה- 28.10 ויסתיים בעצרת הזיכרון המרכזית "זוכרים את הרצח. נאבקים על הדמוקרטיה" ב-31.10.
דרור ישראל - עצרת הזיכרון 20 שנה לרצח יצחק רבין ז"ל
דרור ישראל – עצרת הזיכרון 20 שנה לרצח יצחק רבין ז"ל
כותרת המפעל, "איזו מדינת ישראל אנחנו רוצים?", מבוססת על נאום של רבין משנת 93', עליה מנסים לתת מענה באי המפעל בדרכים שונות. דרך המפגש באוהלים מתאפשר לבני הנוער, לצעירים ולמבוגרים, בני ובנות כל העדות המגזרים והדתות להיפגש, ללמוד ולשוחח ובעיקר לבנות, מתוך דיאלוג עמוק, חברה ישראלית אחרת, יהודית ודמוקרטית. אוהל זכור המדריכים באוהלים, המלווים על ידי תנועת דרור ישראל, מפגישים ציבורים שונים ומגוונים ומעצבים יחד דרך משותפת לשמירה על הדמוקרטיה ובנייה של חברה ללא אלימות וגזענות. מפעל אוהלי הזכור, מאורגן ומופק על ידי תנועת דרור ישראל בשיתוף פעולה עם הרשויות המקומיות ותנועת הנוער העובד והלומד, ובמהלכו יוקמו בכ-30 ערים ברחבי הארץ , בין היתר, תל אביב וירושלים, אשדוד, שדרות , אשקלון, מצפה רמון ,באר שבע, חיפה, ראשון לציון, פתח תקווה , כרמיאל, עכו, טבריה ועוד. לראשונה יכנסו אוהלי הזיכרון גם למוסדות ההשכלה הגבוהה ויוקמו אוהלים גם במכללות והאוניברסיטאות – אוניברסיטת תל אביב, מכללת בית ברל, מכללת תל חי, מכללת ספיר, סמינר הקיבוצים. באוהלים מתארחים מופעים, הרצאות ,הצגות , יגיעו אנשי רוח, אמנים, אנשי תקשורת, בכירים במגזר הציבורי ועוד אשר יעסקו בזיכרון הרצח והמאבק על הדמוקרטיה בחברה הישראלית מנקודות מבט שונות ומותאמות לקהל המגוון הפוקד את האוהלים. דודו מלול, רכז מפעל אוהלי הזכור, "התרחבות מספר אוהלי הזכור לזכר רצח רבין וגדילת מספר המבקרים בהם, מעידה כי בציבוריות הישראלית יש כוחות רבים השותפים להתנגדות, לגזענות ולהסתה. הרבה מאד בני נוער וצעירים וגם מבוגרים באים לאוהלי זכור לדבר ולשמוע על ההסתה שקדמה לרצח רבין ובונים ביחד עם שותפים שונים ומגוונים: דתיים, חילוניים, חרדים, יהודים, ערבים ודרוזים, סטודנטים ומבוגרים חברה ישראלית טובה וצודקת יותר. מדובר במפעל מהשטח, במהלכו מבקרים מעל 30,000 אנשים, שלהם זו דרך מאוד משמעותית, ולחלקם, היחידה, לגעת בשבר של רצח רבין ובעיקר לכוון ממנו לבניית העתיד." שבוע הזיכרון במלאות 20 שנה לרצח רה"מ יצחק רבין ינעל בעצרת המרכזית "זוכרים את הרצח. נאבקים על הדמוקרטיה" במוצאי שבת ה-31.10.
קו כחול

כתבות נוספות