לוגו דרור ישראל עם רקע שקוף
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
כללי

קיבוצי המחנכים של תנועת "דרור ישראל"

24 בדצמבר 2011
נקודה

קיבוצי המחנכים של תנועת "דרור ישראל"

קיבוצי המחנכים של תנועת "דרור ישראל" מונים למעלה מ-1000 צעירים בני 22-50 החברים בכ-60 קבוצות הפרושות בכל רחבי הארץ החברים פועלים – כיחידים וכקבוצות – במטרה משותפת לשפר ולשנות את דמותה של החברה הישראלית. כל שנה מצטרפים לקיבוצי המחנכים כ-100 חברים, בוגרי שירות צבאי או אזרחי. אורח החיים השיתופי של חברי קיבוצי המחנכים מושפע ומשתנה בהתאם להחלטת חברי תנועת דרור ישראל במגוון תחומי החיים והחברות בתנועה נובעת מבחירת החברים ומתחדשת מעת לעת על פי רצון החבר.

מתוך האמונה שהחינוך הינו מרכיב מרכזי בעיצוב החברה, פועלים חברי תנועת דרור ישראל כמחנכים בחברה הישראלית, תוך דגש על חינוך ערכי לשיוויון ערך האדם ולהומניזם הקורא לשינוי דמותה של החברה, תוך אמונה כי "תיקון העולם משמעו תיקון החינוך" (יאנוש קורצ'אק). לבחירה זו של חברי התנועה השלכות כלכליות כיוון שענף החינוך במדינת ישראל (לעומת מדינות אחרות ולעומת ענפים אחרים במשק הישראלי) הוא דל ובחירה זו טומנת בחובה בחירה באורח חיים צנוע וברובו התנדבותי.

קיבוץ המחנכים הוא מודל הגשמה חדש של חברי תנועת דרור ישראל, אשר מאפשר אורח חיים שיתופי – התנדבותי ברובו ומשימתי.  יעודם של קיבוצים אלו הינו לאפשר את התרומה לחברה באמצעות חינוך והדרכת ילדים ובני נוער, תוך פיתוח מגוון התנסויות שיתופיות משימתיות אוטונומיות של החברים בהם.

בכל קיבוץ חיים 30-100 מחנכים, בהתאם לצרכי המקום ולרצון הקבוצות.

כל קיבוץ מחנכים אחראי על פעילות של בין 2000 ל-4000 ילדים ובני נוער.

קיבוצי המחנכים פרושים בכל רחבי מדינת ישראל – בעיר ובכפר.

חברי תנועת "דרור ישראל" רואים בקיבוצי המחנכים דרך חיים אשר מאפשרת להם לשלב בין הבחירה לעצב אורח חיים שיתופי ואוטונומי עם הבחירה במשימה החינוכית-חברתית.

הפרישה הארצית של קיבוצי המחנכים מאפשרת לתנועת דרור לקיים תהליכים חינוכיים משותפים לקיבוצים השונים ולחבריהם.

קו כחול

כתבות נוספות