הסתדרות הנוער העובד והלומד (אז הנוער העובד) הוקמה בשנת 1924 בארץ ישראל, בידי בני נוער עובדים שהתאגדו להגן על זכויותיהם במקום עבודתם. כיום עומדת התנועה בשנת התשעים להיווסדה, והיא גדולה ומגוונת. לתנועה מעל 650 סניפים, קינים ומועדונים ברחבי המדינה. חניכים ומדריכים בה מעל 80,000 נערות ונערים יהודים, ערבים ודרוזים, נערים עובדים ולומדים, ותיקים ועולים, מהעיר, מהפריפריה, הקיבוץ והמושב, נוער עם צרכים מיוחדים וכן נערים ונערות בסיכון.
כל אחד בהתאם לצרכיו המיוחדים, מורשתו התרבותית ורוח הסביבה בה גדל.
המדריכים והחניכים מקיימים פעילות משמעותית לאורם של ערכים ומטרות משותפים : שוויון ערך האדם, ציונות, הגשמה, צדק חברתי, קיום משותף בין יהודים וערבים, מעורבות חברתית, חתירה לשלום וקיומה של חברה ישראלית דמוקרטית, מוסרית וצודקת וכמובן שמירה על ערך החיים.
סיכום שנה לקראת הועידה העשירית
ביתנו פתוח לכל נערה ונער
הנוער העובד והלומד חרטה על דגלה את הערך: שוויון ערך האדם. על פי ערך זה יש להכיר בבני האדם כשונים זה מזה במאפייניהם ותכונותיהם וכשווים זה לזה בערכם.
שיר להקת התנועה "כולם כחול אדום"
אחד במאי 2010, הנוער העובד והלומד
מפעלים, טיולים ומחנות
סמינרי הדרכה והכשרות
סמינרי ההכשרה לקראת הדרכה מתקיימים בקיץ לשכבות הגיל השונות והם מהווים שיא לתהליך החינוכי בתנועה, בסמינרים אלו מוכשרים המדריכים והמדריכות להיות מנהיגיה ומעצביה של החברה הישראלית. בין סמינרי ההכשרה: סמינר מובילים, סמינר הכשרות, סמינרי הדרכה בני המושבים, סמינר מדצ”ים הקינים הדרוזיים, סמינר מדצ”ים הקינים הערביים סמינר מדצ”ים תנועת הנוער.
סמינר מובילים סמינר לחיים
מחנות קיץ
מחנות הקיץ בתנועה משלבים בצורה ייחודית תוכן חינוכי ברוח ערכי התנועה במקביל לחוויה המהנה של יציאה למחנה. המחנה מתוכנן, מופק ומודרך כל כולו ע"י חניכי השכבה הבוגרת – המדריכים והפעילים. מבין מחנות הקיץ בנוער העובד והלומד: רפסודיה, מחנות תנועת הנוער, מחנה הקנים הדרוזים בחוף גולן ומחנות הקנים הערביים
יער כפר החורש – בטוח כמו בבית
תוכנית להשתלבות ילדים ונוער עם מוגבלות בתנועות הנוער
סיפורם המופלא של שגיא, נער בן 18 עם תסמונת אספרגר ויהלי, נערה ביישנית ושקטה שמשתפים פעולה יחד בהדרכת בני נוער בתנועת הנוער העובד והלומד.
לכתבה המלאה שפורסמה ב- ynet לחץ כאן
הטיול התנועתי
הטיול הוא אחד מהכלים החינוכיים והחווייתיים הבסיסיים ביותר בתנועת הנוער. חווית הטיול נחקקת בזיכרונו של החניך, והיא מהווה במה חינוכית וחברתית מופלאה. דרך הטיול, נחשף החניך לנופיה ואתריה של ארץ ישראל, למורשתה ההיסטורית וליופי הטבע.
מבין הטיולים בנוער העובד והלומד: טיול לאילת של הקינים הערביים, טיול מים, הקיאקיה, טיולי קרן ההבראה, יוסי יפה, העלייה למצדה בחנוכה, העלייה לתל-חי בשכבה ט ועוד.
המפעל ה-35 לזכרו של יוסי יפה
מוסדות חניכים
תנועת הנוער העובד והלומד היא תנועה המונהגת על ידי בני ובנות הנוער. ההחלטות על דרכה של התנועה, כמו גם החלטות קבוצתיות, מתקבלות באופן דמוקרטי, על פי בחירתם של חבריה. לדוגמא: קונגרס חברות הנעורים של הקנים במרחב ההתיישבותי, קונגרס חניכים לציון יום הניצחון על הנאצים, נשיאות החניכים של תנועת הנוער, מועצת המחדשים של הנערים העובדים ו"המעגל" צוות הנהגת החניכים של בני המושבים.
סרטון המועצה החינוכית
טקסים, מועדים ופעילויות מיוחדות אחרות
המסע לגילוי שורשי המהפכה הציונית ומרד תנועות הנוער, שואה וגבורה
עצרת זיכרון ליצחק רבין ז"ל – זוכרים את הרצח נאבקים על הדמוקרטיה
מבצע "זר לנופל" – צרור פרחים למשפחות השכולות
מבצע "חום אנושי" – סיוע לפליטים ועקורים סוריים
מחבקים על ילדי קו העימות – פעילות התנועה המהלך מלחמת לבנון ה-2
הגשמה-
״כאן על פני האדמה, לא בעבים מעל״ -במילים מעטות אלה ביטאה רחל את הלוז של התנועה הציונית. התפיסה כי אדם ערכי, אדם בעל השקפת עולם ואמונות, הינו אדם המקיים את כל אלה במעשיו, בבחירותיו היום יומיות. תנועת הנוער הינה מסגרת המאפשרת לחניך להגשים את ערכיו באופנים שונים במציאות- כמדריך, כפעיל, כאדם מעורב חברתית, כחבר בקבוצה ובבחירתו להמשיך להגשים גם לאחר סיום בית הספר במסגרות שונות בתנועה.