3 מתכונים לפסח מבית אמא

זה ידוע שפסח הוא חג קולינרי. לא כולם מתחברים להכל, יש רגעי משבר, אבל שולחן הסדר מביא גם הברקות טעימות. אספנו בשבילכם 3 מתכונים שעוברים דורות במשפחות של חברי התנועה כדי שהשנה תוכלו לגוון בטעמים חדשים.

בומוולוס של מירית

המחבתות האלה, אין הרבה כאלה בארץ, הן עוברות בירושה לרוב מדור לדור.

אנחנו מחפשים לקנות עוד אחת, ולא מצאנו עדיין. אז במהלך חוה״מ של פסח היא נודדת מהבית של ההורים שלי לבית שלי כי גם אני מכינה בומוולוס לחברים שלי בעכו.

מחבת בומוולוס מקורית. מקווים שתצליחו להשיג אחת.

לכופתאות:

חצי ק"ג קמח מצה

8-10 ביצים.

חצי כפית + מלח.

מים לפי הצורך.

לערבב כל החומרים עד קבלת עיסה שיורדת מהכף אך לא נשפכת.

מטגנים בשמן עמוק

לסירופ:

כוס סוכר + 2 כוסות מים.

להרתיח כ 10-15 דקות עד שמסמיך מעט. להוריד מהאש ולהוסיף 1/2  לימון.

ממולץ להגיש עם גבינה מלוחה של המאירי ועם ביצה קשה בצד.

הביסטיל (קציצות תפוחי אדמה ובשר) של חיה קולב – אמא של דינה

אנחנו טריפוליטאים אבל את הקציצה הזאת עושים בכל מיני עדות עם שמות אחרים…אנחנו קוראים לזה ביסטיל.

לפירה:

* 10 תפוחי אדמה עדיף ישנים. כאלה שאין בהם כבר הרבה עמילן

* קמח תפוחי אדמה

* מלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט.

לבשר טחון:

  • חצי קילו בשר טחון
  • צרור פטרוזיליה
  • 2 בצל קצוץ
  • תבלינים – מלח, פלפל שחור, אבקת מרק, כורכום.

הוראות הכנה:

את תפוחי האדמה מבשלים במים חמים עם הקליפה עד שהם נהיים רכים ממש ואפשר לעשות מהם פירה. מקלפים בעודם חמים, אפשר תחת מי ברז. שמים במסננת להגברת הנוזלים. מועכים לפירה ומוסיפים קצת מלח ופלפל. לא הרבה מלח.

את הבשר:

  • מטגנים את הבצל
  • מוסיפים את הבשר ומאדים אותו.
  • מוסיפים פטרוזיליה, מלח, פלפל שחור, קצת כורכום, אבקת מרק עוף חצי כוס מים ומבשלים.

עובדים בשתי קערות – קערה של פירה וקערה של בשר.

  • לוקחים שליכטה מהפירה. כדאי שהידיים יהיו קצת רטובות( כמו עם קובה ) ומשטחים על היד.
  • לוקחים בשר בכפית למרכז השליכטה ששיטחנו וסוגרים את הפירה על הבשר..אפשר גם טיפה לכדרר את זה ככה שזה ייראה כמו קציצה מאורכת קצת.
  •  טובלים בקמח תפוחי אדמה ואחר כך בביצה שטורפים ואת זה מכניסים לסיר עם שמן לא ממש רותח כדי שזה לא יתפרק

כמה טיפים :

זה לא מעט עבודה אז כדאי להקדיש לעניין כמה שעות.

אפשר להעזר בקמח תפוח אדמה אם קשה לעבוד רק עם הפירה. אבל לא יותר מדי כדי שזה לא יהיה עמילני ודביק.

הפירה צריך להיות קר כדי שאפשר יהיה לעבוד איתו.

בהצלחה. זה טעים ומדהים

החרוסת הפרסית ההורסת של דיאנה שמש

מצרכים:

100 גרם בוטנים קלויים ללא הקליפה החומה

100 גרם אגוזים

200 גרם צימוקים

200 גרם תמרים (ללא הגלעין)

1 תפוח

1 בננה

1 רימון סחוט, אם הצלחתם לשמור מעונת הסתיו

תבלינים: פלפל שחור, הל, קינמון, אגוז מוסקט, ציפורן  – בין חצי כפית לכפית, לפי הטעם

יין מתוק – לפי הצורך

הוראות:

טוחנים הכל ביחד חוץ מהיין והתבלינים.

מוסיפים יין עד שהתערובת מגיעה לסמיכות הרצויה

מוסיפים את התבלינים לפי הטעם

בתאבון!

הכנתם ויצא מדהים?

שתפו אותנו בתמונות וסיפורי הצלחה בדף הפייסבוק שלנו

סגור לתגובות.